Hasiči z radov dobrovoľníkov a profesionálov súťažili o Zemplínsky pohár

01.05.2010 Vranov nad Topľou

Bystré 1. mája (TASR) - Obec pod Slánskymi vrchmi v okrese Vranov nad Topľou sa dnes stala dejiskom 19. ročníka regionálnej súťaže v hasičskom športe s názvom Zemplínsky pohár.
Podujatie, na ktorom sa predstavilo 25 družstiev vytvorených z profesionálnych a dobrovoľných hasičov, sa uskutočnilo pod záštitou Okresných výborov Dobrovoľnej požiarnej ochrany (DPO) z Vranova nad Topľou, Michaloviec, Humenného a Trebišova.
Súťaž pozostávajúcu z hlavnej disciplíny, a to požiarneho útoku na terč, absolvovali zúčastnené družstvá z okresov Vranov, Humenné, Michalovce, Sobrance, Trebišov a Snina, ktoré boli rozdelené do viacerých skupín. "V priebehu rokov sme sa rozhodli, že sa do zápolenia okrem dobrovoľných hasičov pridajú aj profesionáli z Okresných riaditeľstiev Hasičského a záchranného zboru (HaZZ). Súťažiaci sú teda rozdelení do niekoľkých kategórií, ktorými sú Dorastenky, Ženy, Dorastenci, Zástupcovia HaZZ a Muži, " uviedol pre TASR riaditeľ okresného výboru DPO vo Vranove Dušan Hajník.
Víťaznými pohármi podľa umiestnenia boli ocenené prvé tri družstvá z každej kategórie. Za Dorastenky sa najlepšie umiestnili členky dobrovoľného hasičského zboru (DHZ) Modra nad Cirochou z okresu Humenné, Ženy najlepšie reprezentovalo družstvo DHZ Bystré z Vranovského okresu. Víťazom skupiny Dorastencov sa stal DHZ z obce Staré, okres Michalovce. Svoje kvality úspešne predviedla Záchranná brigáda z Humenného, ktorá vyhrala kategóriu profesionálov z HaZZ. Všetky súťažné družstvá boli odmenené diplomom.
Odmenou pre najlepších súťažiacich v kategórii Mužov je zisk putovného pohára. "Ten sa od roku 1991 neponecháva víťazom, no pre ďalšie generácie sú na ňom zaznamenané víťazné družstvá ostatných ročníkov, " informoval Hájnik. Ako dodal, ďalšie DHZ sa už na trofej nezmestia, preto sa od minulého roka značia na steny drevenej schránky, v ktorej je pohár uložený. Na dnešnom podujatí ho získalo DHZ z obce Staré.
 

Vyberte región